20 Nisan 2013 Cumartesi

BİLGİSAYARINIZI HIZLANDIRIN ( CCleaner )

                CCleaner benimde uzun zamanda beri kullandığım bilgisayarınızın çalışma performansını hızlandıran yararlı bir bilgisayar programıdır.Açılımı Crap Cleaner olan CCleaner’ın  Türkçe karşılığı da “pislik temizleme” anlamına gelmektedir. En büyük avantajı ise program boyutunun az ve Türkçe dil desteği olmasıdır.
Şimdi de bilgisayarınız için oldukça yararlı olan bu programın nasıl çalıştığına vede neler yaptığına bir bakalım:
Örnek üzerinden anlatacak olursak gelişen ve değişen çağımızda bilgisayar ve internet kullanımı sürekli bir artış göstermektedir. Hepimiz bilgisayarda internete giriyoruz, müzik dinliyoruz, oyun oynuyoruz, video dinliyoruz v.s. birçok şey yapıyoruz ve bu yaptığımız şeylerin hepsi sistem üzerinde bir kalıntı  bırakmakta. Bu kalıntılar bilgisayarınızın yavaşlamasına hatta nadir olsa bile virüs girmesine bile yol açabilir. İşte bu noktada CCleaner bizim için biçilmiş kaftan durumundadır.
Kurulumu oldukça basit olan bu programı  CCleaner  linkinden indirebilir ve kolayca bilgisayarınıza kurabilirsiniz ve daha sonra sadece “temizliği başlat” demek kalıyor.

Temizlik anından örnek olarak :




İşletim sisteminizin sistem dosyalarına dokunmamanızı tavsiye ederim. Bu dosyaları silmeniz bilgisayarınızın açılmamasına, çökmesine neden olabilir.

Peki bu CCleaner hangi dosyaları siler:

è  Internet Explorer Temporary files, URL history, cookies, Otomatik form tamamlama geçmişi, index.dat.
è Firefox Temporary files, URL history, cookies, download geçmişi.
è Windows Çöp kutusu, Son Açılan Dökümanlar, Temporary files ve Log dosyaları.
è Registry Temizleyicisi Kullanılmayan ve eski kayıtlar: Dosya Uzantıları, ActiveX Kontrolleri, ClassIDs, ProgIDs, Uninstallers, Shared DLLs, Fonts, Help Dosyaları, Dosya Yolları, Icons, Hatalı kısayollar ve ...
è Üçüncü-parti uygulamaların geçici ve geçmiş dosyaları OperaMedia PlayereMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, MS OfficeNeroAdobe AcrobatWinRAR, WinAce, WinZip ve daha da fazlası


Son olarak ise CCleaner güncellendikçe programlar ve işletim sistemi üzerindeki temizleme özelliği gelişmektedir. Eski sürümlerde oluşan sorunlar giderilmektedir.



Zaman ayırdığınız için teşekkürler J
Lütfen yorum yapınız ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder